Hochheim am Main naar Klein Krotzenburg
29 maart 2025 - Seligenstadt, Duitsland
Vandaag zwaar bewolkt bij vertrek in de middag zonnig. 10 gr. Noordenwind 3bft. 66.6 km.
De wekker hadden we niet nodig hier. Vanaf een uur of 6 komt een onophoudende rij van dalende vliegtuigen recht over ons heen. Ik ben blij dat ik hier niet woon.
Kwart voor 8 vertrekken we. Tussen de wijngaarden door komen we op de geplande route. Bij Eddersheim gaan we bij de sluis de Main over naar de zuid kant. We sjouwen de fietsen de stijle trap omhoog rijden over de brug en sjouwen ze weer naar beneden.
Even rusten hier. Echt rusten is het niet, de vliegtuigen naar Frankfurt airport kunnen we bijna aanraken, zo laag gaan ze over. Soms wel 3 in een minuut. Als we verder gaan blijft dat zo. We komen n.l. vlak langs de luchthaven. Dus eerst dalen en als we er voorbij zijn opstijgen. Via een aantal bospaden komen we in Frankfurt. Waar we de hele stad paseren door langs de Main te fieten. Bij de kanoclub is het tijd voor een sanitaire stop en een broodje.
Verder oostwaards die stad uit. We blijven langs de rivier voorzover de boel niet is afgezet. Dan omrijden. Dat gebeurt maar 3 keer. Zo komen we wel door Hainburg. Met een bakkerij. Dus verse broodjes voor morgen ochtend. Ook warmen we ons even op met een beker chocomelk. Het is vandaag zuur koud met die noorden wind. Maar de vooruitzichten voor komende week zijn prachtig.
Nog een paar km en we zijn in het hotel. Dat is nu boven een Italiaans restaurant. We wisselen graag af. Al met al, een van de mindere routes tot nu toe. Vrijwel helemaal bebouwing en drukte. Morgen beter. We gaan een mooi stuk tegemoet.

Weer het een en ander beleefd inclusief vliegtuiglawaai.
Het blijft leuk om jullie zo te volgen.