Bridlington - Hull 58 km. Zonnig. Weinig wind. 20 gr.
30 augustus 2024 - Hull Ferry Terminal, Verenigd Koninkrijk
Om vlot bij de boot te komen heb ik een nieuwe route gemaakt. Even wat prigelen op de telefoon met Komoot en die route met een kabeltje de GPS in piepen. Klaar is Kees. De "normale" route gaat het binnenland in. Dus klimmen en langer. Nu is het 58 km waarvan ruim 20 km. overeen voormalig spoorlijntje. Echt spannend is het niet maar wel weer heerlijk om tempo te maken. Vrijwel vlak snorren we zuidwaarts. De veel vlakkere omgeving bestaat voornamelijk uit akkerland waar het graan vrijwel is gedorst.
Maar voor we het lijntje op kunnen, rijden we Bridlington uit langs de kust. Dan komen we op een vrij drukke 2 baansweg. Gelukkig na 7 km slaan we af en rijden we een uurtje over doodstille binnenweggetjes.
Bij Hornsea pauzeren we voordat we het spoor op gaan.
Een maal weer op weg vliegen we bijna naar Hull waar we net na 12 aankomen. In de binnenstad eten we warm. Op de boot wordt het zo laat want de afvaart is pas 20.30 uur. Ik ben bang dat Wil tegen die tijd plat gaat. Hull is erg druk, maar het centrum is wel aardig.
Mooie gebouwen, afgewisseld met heel veel leegstand. Maar dat hebben we overal gezien. We rijden 6 km naar de boot. Hier zijn we als het inchecken begint.
Morgen ochten 8 uur zijn we in Europoort. Dan hebben we nog 60 km te fietsen naar huis. Wellicht net op tijd om een pilsje te drinken op het Beijersche feest.
Een ieder bedankt voor de vele reacties op mijn verhaaltjes.
Groet Wil en Abe

Fijne terugreis, ben benieuwd wat je nog meepikt van het Beijersche feest.
Tot gauw, mensen.
Tot binnenkort