Laatste etappe . 7 van Pommern naar Winningen 31 km 29 graden.
5 juli 2025 - Winningen, Duitsland
We zijn vroeg wakker. Dus ook vrieg klaar voor vertrek. 8.15 varen we weg samen met Jaap deze keer. Langs de route staan verschillende kastelen en burchten.
Al na 5 km hebben we de eerste sluis. Bij Hatzenport houden we pauze.
Bij een goede steiger kunnen we de wal op. Achter ons de Fährturm. Ruim 8 km verder is de 2e sluis. We kunnen er zo invaren. De deur stond open. Als we geschut zijn varen we langs Kobern een stadje uit de 9e eeuw.
Maar aan wal gaan is te lastig. Alleen een betonplaat met scherpe punten. Ik waag daar mijn kano niet aan. We varen we door. Het is hartstike druk op het water. Het is weekei d. Veel raceboten, water scooters en andere recreatie boten. Dus is het dansen over de golven. Kort voor de grote brug van de A61 landen we op een strandje in de schaduw. Nog even lekker een kop koffie of thee. We zijn toch wel moe van de warmte.
Het laastste eindje, onder de brug door, en langs de camping. Dan links om de haven in. Aan het einde over de boothelling het water uit. De vaartocht zit er op. Vanavond hebben we een gezamelijk etentje. Morgen vroeg gaan de chaufers met de trein naar Trier. Daar staan onze auto,s. Dan terugnaar Winningen en de spullen opladen. Als alles goed loopt zijn we dan 's avonds weer thuis.

Fijn om het te mogen mee beleven.
Goede reis terug.