Böhming naar Essing. 61km. Onbewolkt 8 gr no wind 5 bft.

6 april 2025 - Essing, Duitsland

We volgen nog steeds de Altmühl.  Al snel passeren we Kinding waar een aantal zuilen met Latijnse teksten staan.

Zuilen Limes Kipfenberg

Die staan daar om aan te geven dat hier de Limes liep. Beter nog de muur die hier als grens stond.  Ook bekend als Teufelsmauer. Een soort Chinese muur maar van houten palen, 166 km lang.  Onze eerste stop is bij Kratzmühle, waar een zonnewijzer op de gevel staat. We zijn te vroeg wat de zon valt er nog niet op.

Zonnewijzer Kratzmühle

Even verder op piept het kerkje van Kirchanhausen voor ons op.

Kerkje Kirchanhausen

Zo hebben we na elke bocht of heuvel een ander beeld. Bij Dietfort komen we bij het Main Donau kanaal.  Dat hier in de Altmühl uit loopt. De Altmühl  zelf is vanaf hier gekanaliseerd.

Abe bij het Rijn Donau kanaal

Dat Ludwig-Donau-Main kanaal is nooit een succes geworden. Kort na de opening in 1847 werd het transport over water grotendeels door het spoor overgenomen. Wij volgen het water verder naar het oosten. Bij Prunn houden we een pauze.

Kasteel bij Prunn

Bij de oude stuw. Met uitzicht op het kasteel van Prunn. Nu nog een paar km naar Essing waar ik een gasthaus gevonden heb. Essing is een mooi plaatsje dat tegen de rotswand gedrukt licht. Het gemeente wapen is een reiger.

Rathuis Essing Rathuis Essing met beeld

De wirt van het gasthaus is niet thuis. Maar als ik hem bel geeft hij aan dat hij er over ruim een uur is. Prima voor ons. We gaan lekker in de zon zitten en genieten van de mooie omgeving. Even na half 5 is hij er wel en kunnen we de kamer in.

1. Sjaak Mes:
    7 april 2025
    Dat zijn prachtige plaatsen en plekjes, Stolwijkers!
    De zonnige foto's maakt het extra mooi.
    Genieten.
    De jas kunnen jullie zeker nog wel aan ondanks de 22 graden?
    Bedankt weer.