Weißenburg naar Böhming 81,5 km 22gr. Zonnig, matige no wind.

5 april 2025 - Kipfenberg, Duitsland

Ook  vanmorgen vertrekken we lekker vroeg. 5 over 8 rijden we weg bij het hotel Rose. We volgen de eerste 8 km de spoorweg. Bij Graben is er weer een waterscheiding.

Waterscheiding bij Graben

Hier hebben ze een fontijn gemaakt. Helaas nu nog droog ivm. bevriezingsgevaar. Het water dat uit de bak loopt gaat rechts naar de Rijn en links naarde Donau.  In het veld achter deze bak lopen 5 reeen.

Reeen in het veld bij Graben

Als we verder gaan gaat het mis. Een foutje in de GPSroute zorgt ervoordat we voor een hek komen te staan. Dit is echt de eerste keer dat de gps fout is. Alle andere keren heb ik zelf niet goed gekeken. We gaan een stukje terug en komen dan via een ander paadje weer goed uit. We rijden vandaag wel veel gravel en onverharde paden. Maar die zijn bij droog weer vaak beter dan asfalt. Na Treuchtlingen gaan we echt slingeren langs de beek. Heel mooi gebied. De bermen vol bloemen.

Blauwe annemoontjes Bospad bij Pappenheim

De vogels fluiten en wij genieten. We passeren een plaats Pappenheim,  nu weten we ook waar de pappenheimers vandaan komen.

Bord Pappenheim

Netvoor Eichstätt staat een grote zonnewijzer, die gaat op de foto. Hij loopt wel 1,5 uur achter. 1uur zomertijd, maar dat andere halve uur kan ik niet beredeneren.

Zonnewijzer bij Eichstätt

Als we door Eichstätt rijden is het ondertussen middag en houden we weer een pauze. Overal komen de paasversieringen tevoorschijn. Het is net als kerst feest.

Fontijn in Eichstätt

Overal versieringen. We rijden vandaag stevig door omdat we een lange tocht hebben. Af en toe een rust pauze, maar niet te lang.

Altmühltal bij Rieshofen

Het blijft een prachtig dal het Altmühl dal. Het kerkje van Böhming komt in het zicht.

Kerkje van Böhming

De plaats waar dit kerkje staat was de plek waarde Romeinen een castellum hadden. Op de luchtfoto kun je dat nog wel zien.

Kerkje van Böhming.

4 uur zijn we bij ons hotel. Midden in het dorp. Een keurig nette zaak. Voor nu, eerst koffie en choko. We zijn bekaf. Dan een douche en lekker eten. Vandaag even geen vlees. De laatste dagen leken de schnitsels steeds groter te worden. Nee vandaag käsespätsele en een pint bier. Nog 100 km naar Regensburg. Morgen 60 km. Overmorgen 40 hebben we bedacht.

1. Karine:
    5 april 2025
    De zonnewijzer staat echt wel goed. Hij geeft zonnetijd aan en dan is anderhalf uur verschil niet vreemd.
  2. Sjaak Mes:
    5 april 2025
    Leuk om weer jullie belevenissen te lezen en te zien. Weer een lekker aantal kilometers weggetrapt. Morgen dan een wat kortere route. Prima toch !
    Voor nu welterusten en morgen weer een fijne dag.