Bad Breisig naar Fellen. 74 km geen wind 17 gr zon heel veel zon.

27 maart 2025 - Sankt Goar, Duitsland

Vanmorgen een hotel ontbijt. Maar eerst een prachtige zonsopkomst vanuit onze kamer.

Zonsopkomst Bad Breisig

Dus vertrek is wat later. 8.30 rijden we weg. Als het goed is kunnen we niet verdwalen. Gewoon langs de Rijn fietsen. Bij Andernach houden we pauze. Daar de oude haven kraan bekeken.

Oude hijskraan

Die heeft gewerkt van 1554 tot 1910. Daar moet je tegen woordig is mee komen. Gereedschap dat meer dan 350 jaar mee gaat . Verder nu door Koblenz. Een nette stad goed onderhouden. Nu kruisen we de Moesel bij het grote beeld van Wilhelm op zijn paard. Daar eten we een broodje.

PSX_20250327_170704

Nu verder. Hier begint het, we hebben 3 wegafsluitingen in een half uur. De omleidingen zijn slecht geregeld. Zoeken dus. De laatste was helemaal een verrassing. Er was geen bord te zien en dan sta je voor een omgeploegd fietspad. De werklui geven aan dat je terug moet en omrijden. Ja dit is Konblenz zeggen gewoon. Nu moeten we ongeveer 5 km langs de provinciale weg. Maar dan komen we toch weer op het fietspad langs de Rijn.

Nijllgans

Rhens

Bij Rens gaan we het dorp in. In ons route boekje wordt het vermeld als heel mooi. En dat is het ook. Zo vinden we echt pareltjes. We rijden nu langs Boppard.

Boppard

Daar gaan we het stadje in. Ook dat is mooi. Op de markt even uitrusten met een soepje om het uitgezwete zout aan te vullen.  We boeken een slaapplek in een hotel vlak voor Sankt Goar. In Fellen. Nog 6 km. Een nette kamer, met uitzicht op de weg en het spoor.  Dat is wat minder maar als we slapen zien we dat toch niet.  Als het eten maar goed is. Nu liggen we te luieren. Straks avond eten en vroeg slapen. Morgen is er hier geen ontbijt, dat regelen we  zelf wel. We gaan dan vroeg op weg. Er wordt weer schitterend weer opgegeven. Net als vandaag. Dus we hopen net voorbij Mainz te komen. We verlaten dan de Rijn. Maar voor het zover is, is er heeeeel veel mooi te zien morgen. We kijken er nu al naar uit.

1. Renske en Henk:
    Die havenkaarten, geweldig
  2. Karine:
    27 maart 2025
    Na morgen veranderd het landschap. Begin van wat heuveltjes
  3. Sjaak Mes:
    27 maart 2025
    Een mooie dag geweest dus. Wat wegafsluitingen en zoeken, maar het is jullie weer gelukt. Een fijne avond, wel te rusten en morgen de volgende etappe!
    Groetjes uit het inmiddels veel kilometers verwijderde Stolwijk.
  4. Mary Ann Hayman:
    29 maart 2025
    Brings back memories of my Rhine bicycle trip. Enjoy!