Obernburg am Main - Lauda-Königshofen 74 km

31 maart 2025 - Lauda-Königshofen, Duitsland

Zwaarbewolkt, 11 gr. Zwakke wind NW (mee) 74 km.

Klokslag 8 uur stappen we op. Het eerste stukje loopt nog langs de Main naar Miltenberg.

Miltenberg

Daar na gaan we langzaan omhoog langs de Erfa. Een kleine beek maar door een prachtig landschap. We zitten genietend naar boven te trappen. Langs de weg staat het vol met sleutelbloemen en bosannemonen, een prachtig gezicht.

Sleutelbloem

Ongemerkt zijn we al in Hardheim waar de middag stop is. Het blijft netaan droog. Op een spatje af en toe na. Bij Sweinberg moet er echt gewerkt worden. Al voor het dorp wordt het stijler. Maar erna komen we op een fietspad met statieweg naar een kapel. De grote gietijzeren statie afbeeldingen passen echt niet in de kapel. Doordat het zo stijl is, moeten we er langzaam voorbij fietsen.  Bij het kapelletje bereiken we gelijk het hoogste punt voor vandaag. Ong. 390m.

Schweinberg kapel met statieweg

Nu weer afdalen door een prachtig landschap. Bij Königheim houden we een koffie stop. Het is een mooi dorp met prachtige vakwerkhuizen.

Vakwerhuizen Königheim

Nu dalen we snel met de wind in de rug. Zoeven langs Tauber-Bischofsheim naar ons eindpunt Lauda-Königshofen. Nu rijden we in het Taubertal. Dat we morgen de hele dag omhoog volgen.

Stadspoort Lauda

We zijn wel wat te vroeg om in te checken. Het stadje bekekenen  bij de bakker een bak koffie en choco gehaald.   Als we ons 1,5 uur te vroeg melden, is er gelukkig iemand die ons een sluitel geeft.  Aub. De rest regelen we vanavond wel.

Al met al een top dag. Met zelfs aan het eind van de rit nog een paar minuten zon.

1. Sjaak Mes:
    31 maart 2025
    Een top dag.....schrijf je. Prachtig, toch! Al met al heel wat beleefd in de afgelopen dagen.
    En dan nu nog een lekker avondje om weer bij te tanken voor morgen.
    Veel gezelligheid.
  2. Caroline Ballering:
    31 maart 2025
    Geweldige tocht.
    De Clivia staat mooi te bloeien, helaas kan ik geen foto bijvoegen
  3. Sytske:
    1 april 2025
    Gaat lekker zo te lezen en ik wens jullie verder een mooie reis.
    Liefs