We zijn onderweg.
2 juni 2026 - Durgerdam, Nederland
20 graden variabele wind, veel regen.
Het is half 10 als we opstappen.
Het is nog droog maar de vooruitzichten zijn niet best. Via Haastrecht rijden we Hekendorp door zo naar Woerden. Dan Kamerik Kanis, Vinkeveen naar Diemen het droge weer bij vertrek was al snel over. We waren 4 km onderweg toen de regen begon. Nou dat is ongeveer 3 en een half uur door gegaan. Bij Kamerik is een mooi stoomgemaal. Daar houden we de eerste pauze.
Na Vinkeveen werd het droger. Langs het Amsterdam Rijnkanaal was het droog en met een rug windje werden we naar Amsterdam geblazen.
Ons plan om bij Diemen te overnacht zetten we overboord. Het gaat nu zo lekker, dat we Durgerdam als bestemming hebben. Tegen 3 zijn we in Durgerdam.
We houden er geen pauze want de lucht wordt al aardig donker. Nog 2 km naar een camping. Hier zijn we net binnen als de regen begint. We kunnen een hutje huren. Dat is wel lekker luxe tov het tentje en zeker met die regen.
We installeren ons en de regen klettert op het dak. Al met al wel een prachtige rit gehad heerlijk rustige wegen en zelfs 72 km afgelegd. Veel meer dan verwacht. Morgen richting Hoorn, langs het IJsselmeer. Met de wind in de rug moet dat gaan lukken.

Mooi eindje gefietst de eerste dag.
Weer veel gezelligheid en fietsplezier vandaag.
Nice to get a hut when it is raining