4e etappe Kröv naar Punderich 17,5 km 35 graden windstil.
1 juli 2025 - Pünderich, Duitsland
De warmte begint zijn tol te eisen. Een van de deelnemers komt ziek uit bed. Vermoedelijk een stevige darminfectie. Het was tot gisteravond laat erg warm, een z,g, plaknacht. Maar vanmorgen zijn we om half negen weerop de rivier. We peddelen rustig naar de meander in de rivier. Ongeveer 2 km van het vertrek. Daar laat ik de drone de lucht in om die bocht van 190 graden op de foto te zetten.
Dat lukt nu prima. Gisteravond was het vanaf de camping net te ver voor de drone. Ondertussen sluit Maria bij ons aan en varen we rustig verder.
Vooral rustig vandaag. De warmte is er al vroeg voelbaar. Bij Traben-Trarbach na 7 km houden we in de schaduw koffie pauze. In de verte zien we al andere kajakers komen. Met Marion en Jeroen als eerste.
Wij stappen weer in de boot met ons volgende doel de sluis bij Enkirch.
Het schutten duurt ongeveer een half uur om de 7 m naar beneden te gaan. Net uit de sluis zien we een geschikte plek voor middag pauze. Een klein strandje in de schaduw. Drie kwartier later komen er een groep kajakers uit de sluis. Koos en Sylvia komen ook het strandje op. Bij Reil zo,n 2 km voor de camping ligt een mooie steiger en een terras. Daar landen we, en vinden een plekje in de schaduw. We laten de koude drankjes en de patat goed smaken. Het wordt steeds voller op het terras. Nog 20 min. en we zijn er. Moe van eigenlijk allen de hitte zakken we in ons stoeltje. Eest even rusten. Dan tentje bouwen, lekker douchen en wat kleren wassen. Toch weer een prachtige, maar bloed hete , dag.

Hopelijk koelt het vannacht wat af.
Groeten vanuit ook een heel warm Stolwijk.