De start vanaf de monding van de Rijn in Katwijk.

7 maart 2025 - Stolwijk, Nederland

Over een paar weekjes gaan we weer op de fiets. We gaan fietsen langs de Limes. De noordgrens van het oude Romeinse rijk. Deze loopt van Katwijk, langs de Rijn, tot Frankfurt waar de route langs de Main gaat zo verder naar de Donau. en helemaal tot aan de Zwarte zee. Als voorproefje doen we nu eerst een paar stukjes in onze eigen omgeving.

DJI_20250305120848_0144_D Kromme Rijn monding Noordzee

De start bij Katwijk afgelopen woensdag 5 maart. Op de foto de monding van de (Kromme) Rijn. Hier stroomt de Rijn de Noordzee in. Het Romeinse fort dat ooit hier stond is helemaal verdwenen. Nadat het in de late middeleeuwen na een storm weer zichtbaar werd, hebben de mensen er snel de stenen gehaald om een eigen huis te bouwen.  Onze eerst etappe was kort 21 km. Maar we zijn gestart in Hazerswoude Rijndijk. Van hier heen en terug gefietst.

DSC_9005 Morspoort Leiden  De Morspoort in Leiden.

Dwars door Leiden waar in het park het oude Castellum Matilo is uitgebeeld.

DSC_9009 rteconstructie castellum Matilo in Leiden DSC_8994 Limes op een gebouw Limes als naam op het Gebouw

Genietend van het heerlijke voorjaar. Het begin is er.

DSC_9011 Kromme Rijn bij Kouderkerk

Misschien zaterdag weer een stuk.

Wil en Abe tot snel.

1. Karine:
    Dag Abe en Wil,
    ik heb deze route al jaren geleden gefietst. Ook begonnen in Katwijk om uiteindelijk bij Regensburg aan de Donau te eindigen. Daarna is het er niet meer van gekomen. De boekjes heb ik hier nog liggen. Je mag ze wel gebruiken als je wilt. Ik hoor het wel.
    groetjes,
    Karine
  2. Abe & Wil Maaijen:
    7 maart 2025
    Hartelijk dank Karine. Het boekje dat hebben we ook al langere tijd liggen. Ik heb wel de recente GPX track gedownload. Dus wat dat betreft zijn we gered.
    Groet Abe
  3. Renske en Henk:
    7 maart 2025
    We mogen jullie mooie ervaringen weer volgen. Dank daar voor.
  4. Sjaak Mes:
    Hoi Wil en Abe.
    We gaan jullie belevenissen weer volgen en op de foto's zien natuurlijk.
    Veel fietsplezier!
  5. Jacklyn Koot:
    Hoi Wil en Abe,

Ik ga al jullie avonturen weer volgen. Ben zelf ook met een nieuw avontuur bezig. Ik ga verhuizen waarschijnlijk heeft de tam-tam in Stolluk zijn werk al gedaan 😄. Tot gauw weer en heel veel plezier gewenst.
  6. Lenie:
    Hallo Abe en Wil,
    Wat leuk! een voorproefje om in de reisstemming te komen.
    We gaan jullie zeker weer volgen, alvast veel reisplezier gewenst.
  7. Leo van der heide:
    8 maart 2025
    ik wens jullie heel veel fietsplezier en kijk uit naar de foto's.
    TOI ZIENS......LEO.